Blog

Daar we maart 2023 gestopt zijn met de markten hebben we aanbiedingen met hoge kortingen die u kunt vinden in de categorie “Afprijzingen van de markt” met hoge korting!

Bio-Seleen+Zink

31-3-2022

Bio-Seleen+Zink is een uitgebalanceerd antioxidantencomplex dat niet alleen zuivere, organisch gebonden selenium en zink bevat, maar ook de vitaminen, A, C, E en B6 die elk eigenschappen hebben die bijdragen aan de bescherming van DNA, eiwitten en lipiden tegen oxidatieve stress. Bio-Seleen+Zink kan ook worden gebruikt als alternatief voor multivitaminepreparaten.

Wat zijn antioxidanten

Antioxidanten zijn stoffen die in staat zijn chemisch instabiele moleculen in het lichaam te neutraliseren. Deze moleculen, zogenaamde vrije radicalen, reageren met cellen en weefsel en veroorzaken daardoor schade. Antioxidanten komen als bepaalde vitaminen, mineralen en plantaardige verbindingen voor in ons voedsel.

Heerlijk gezond brood om te bakken!

Wat heb je nodig?

Voor 12 sneetjes

1.       40 gram biologisch chiazaad

2.       1x 250 ml water

3.       1x 150 ml water

4.       300 gram boekweitmeel (biologische verkrijgbaar bij www.natuurvoedinghoekschewaard.nl)

5.       2 el glutenvrij bakpoeder (biologische verkrijgbaar bij www.natuurvoedinghoekschewaard.nl) )

6.       3 tl zout

7.       60 gram biologische kokosolie

8.       30 gram zonnebloempitten (biologische verkrijgbaar bij www.natuurvoedinghoekschewaard.nl)

Tips

Wanneer je op Google zoekt naar ‘glutenvrij bakpoeder’ kom je waarschijnlijk op het bakpoeder van Dr. Oekter. Dit bakpoeder bevat zelf geen gluten, maar wordt helaas wel in een glutenrijke omgeving geproduceerd. Het risico op kruisbesmetting is dan ook hoog. Aangezien er met allergieën absoluut geen risico’s moeten worden genomen, adviseren wij om dit glutenvrij