30 juni 2020 Door Mereke Waleboer 0

Heerlijk gezond ontbijt!

Geïnspireerd door de gezonde ontbijten van zussen-lief zat ik daar.

‘Mam ik heb niks te doen!’ ‘Iedereen zit in het zwembad’.

Het is heerlijk weer, de zon schijnt, kruip in de hangmat en er komt vanzelf een goed idee.

‘Mam, zullen wij het zwembad vullen?’ Bedoel je liters water erin? De boeren hebben liters water nodig en wij gooien over twee uur ons zwembad weer leeg…… Dat kan toch niet!

‘Zullen we dan een zwembad op pootjes kopen met een filter, die hoef je niet leeg te gooien’. ‘Of een trampoline, daar heb je heel het jaar iets aan!’ Dat is zo. Wie gaat dat dan betalen?

Onze zoon van 7 strekt zijn armen zo wijd mogelijk uit en roept ‘Wij!’

Oké (die vastberadenheid steun ik dolgraag), dan help ik jullie!! We gaan spulletjes bij opa kopen, we maken er iets lekkers van en jullie mogen het verkopen.

‘Yessss!!!!’

Spullen ingekocht bij opa – aan het bakken – en de verrassing is compleet!

Onze oudste dochter staat het liefst in de keuken en geeft gedegen adviezen. Onze tweede dochter gooit haar poppenwagen leeg om vervolgens te vullen met opa’s producten: zakjes thee, granola, dienblad vol thee, zelf gemaakte tandpasta zonder fluoride en kruidentorens.

Onze zoon geniet als fietsende koerier om de bestellingen te bezorgen en onze jongste zoon knipt touwtjes, loopt naar de printer en verleent hand-en-span-diensten.

Rond Pinksteren zijn we begonnen met granola bakken en we bakken nog steeds. De trampoline staat er, wij blijven bakken en hebben de smaak te pakken, u ook?

Nu ook te koop bij (o)pa op de markt:

Ambachtelijke & biologische Granola 225 gram voor €4,95

Een oergezond ontbijt! Heerlijk door de yoghurt of kefir met een handvol blauwe bessen en frambozen. Geniet van het pure voedsel van God!

Welkom op de markt en bij Mik op PUUR!